Goanna workshops

didgeridoo.be

wij brengen het plezier tot bij jou!

Wil je een unieke, Australisch gerelateerde workshop in je school, multi culturele dag, op de jeugddag, bij de SWAP, Grabbelpas of speelpleinwerking, op een verjaardagsfeestje of verenigingsactiviteit,... ? Dan ben je bij mij op het juiste adres.
Hieronder heb ik de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Voor meer uitleg, neem gerust contact met me op !

Ik bied volgende workshops aan:

 

  aboriginal zand kunst

meer foto's op de publieke facebookpagina
(je moet geen facebook account hebben)

 

ZAND KUNST WORKSHOP SAND ART

Hoe word je in een handomdraai zand kunstenaar?
Er zijn vele unieke ontwerpen en mooie heldere kleuren voor jong en oud om uit te kiezen. Verbaas jezelf en je vrienden met prachtige zandkunst schilderijtjes! Er is geen noodzaak voor het gebruik van rommelige lijm, omdat de lijm al op de voorgesneden kaarten is bevestigd. Je kan gewoon beginnen door een gebied in de afbeelding af te pellen, zoals een sticker, en er gekleurd zand over te gieten, die aan de kaart vastgekleefd zal blijven. Pel het volgende gebied af, giet een andere kleur en herhaal dit proces totdat de kaart volledig gekleurd is. Het eindresultaat is een mooi en helder gekleurde beeld dat uniek is en je voor altijd zal doen verbazen!

klik hier voor meer info en foto's 

 

ZELF EEN INDOOR BOEMERANG MAKEN

Versieren, knutselen en dan actie! We maken eerst een decoratieve boemerang met zand. Daarna knutselen we er eentje in recyclage pmd die vliegt! Je leert hem natuurlijk ook doelgericht werpen. Deze sessie kan uitgebreid of aangepast worden dmv het kleuren van een echte boemerang door middel van dotpainting! PRAKTISCH Deze workshop kan gegeven worden als doorlopende workshop op bv een schoolfeest, festival,... maar ook op vaste momenten met minimum duur van 1uu en max. duur van 2 uur (dit is afhankelijk van de formule die je kiest, neem steeds eerst contact op hiervoor). Steeds een max. aantal deelnemers van 20. Kinderen vanaf 6 jaar.

klik hier voor meer info en foto's

  boemerang
 

meer foto's op de publieke facebookpagina (je moet geen facebook account hebben)

 

ZELF EEN DIDGERIDOO MAKEN

In het noordelijke gedeelte van Australië maken de Aboriginals muziek op een boomstam die door termieten is uitgehold: de didgeridoo. Goed ademen, juiste liptrilling, een beetje lef, lekker ontspannen en dreuuuuuun! Eerst maken we zelf onze eigen didgeridoo en daarna spelen we op de didgeridoo.

klik hier voor meer info en foto's

 

DIDGERIDOO BESPELEN

Basisdoelstelling
In deze workshop gaat het niet enkel over het bespelen van de didgeridoo, maar ook over de issues die er momenteel zijn tussen de verschillende culturen in Australië. Ook wil ik tonen dat je zonder enige muzikale voorkennis en met een gewone goedkope plastic buis, muziek kan maken!

klik hier voor meer info en foto's

 
  GOANNA WORKSHOP dotpainting  

DOTPAINTING

Dotpainting is een schildertechniek van de Aboriginals in Centraal-Australië. Deze schilderstijl bestaat uit allerlei merkwaardige patronen, gevormd door talloze stipjes. Ieder motief heeft zijn eigen betekenis, geïnspireerd door het landschap en de natuur. In deze workshop gaan ook wij aan de slag. We leren bij over Australië en de Australische cultuur, en ontwerpen onze eigen dotpainting.

We maken kennis met de niet zo bekende aboriginal cultuur en leren bij over de belangrijkste punten van Australië. Ook wil ik tonen dat het niet altijd veel moet kosten om zelf kunst te maken, met heel weinig benodigdheden kan je aan de slag. Tijdens de sessies speel ik ook didgeridoo, zodat ze ook daar kennis mee maken.

klik hier voor meer info en foto's

Praktische info over de workshops:

SCHRIJF JE IN OP DEZE NIEUWSBRIEF VOOR SCHOLEN

backtotop